Zeilen als dagje uit

Op zoek naar een dagje uit met je familie? Een uitje om nooit te vergeten? Zoek dan niet verder. Aan boord van de Grote Jager vind je alles wat jullie nodig hebben: een exclusieve locatie voor de familie en een compleet verzorgd arrangement. In de buitenlucht en ook nog eens op het water. Genieten, samen met elkaar, van een heerlijke familiedag zeilen. Veilig voor de allerkleinsten, want de boot gaat niet scheef, en leuk genoeg voor de enthousiaste volwassenen de mee willen helpen om de boot te zeilen. Eenmaal onder zeil heb je al meteen een vakantiegevoel.

Familiedag zeilen

Familiedag onder zeil

Een heerlijke dag zeilen als uitje met de familie. Iedereen mag mee; opa, oma, kinderen en kleinkinderen. Leuk als er een speciale verjaardag te vieren is, een jubileum of een pensionering. Aan boord ben je even weg van alle drukte en maak je mooie herinneringen. De bemanning zorgt dat het jullie aan niets ontbreekt.

En wat doen jullie dan, tijdens zo’n uitje op het water? Uiteraard wordt er gezeild. Afhankelijk van wind, weer en jullie voorkeur wordt de bestemming bepaald. We zeilen over het IJsselmeer (of eigenlijk, Markermeer) richting Amsterdam, Uitdam, Volendam, Marken of het forteiland Pampus. Ook het nieuwe natuurgebied de Markerwadden is te bezichtigen.

Familiedag Muiden
Dagje zeilen met familie

Muiden

Muiden, de thuishaven van de Grote Jager, is dé watersporthaven van Nederland, in het zuidelijkste puntje van het IJsselmeer. Centraal gelegen, dus voor iedereen goed bereikbaar. Parkeren kan naast de boot, op een afgesloten parkeerterrein. Hoe luxe wil je het hebben? Muiden is vooral ook heel gezellig. Helemaal gericht op watersport, met alle zeilklippers en tjalk en in de haven. Direct in het centrum van Muiden en op loopafstand van de boot, vind je het bekende zeilerscafé Ome Ko en verschillende restaurants.

Pampus

Pampus is het eiland voor de kust van Muiden. Vroeger woonden er soldaten, later konden Muidenaren, scouts en anderen het eiland gebruiken. Veel mensen uit Muiden vonden er spullen die ze thuis goed konden gebruiken. Nu is het eiland een museum en open voor iedereen die een dagje of een paar uur op het eiland wil zijn. Met onze boot kunnen we ook naar Pampus varen. Op het eiland ben je al snel minimaal een uur zoet. Het fort is ingericht als interactief museum voor jong en oud. Wie klaar is met het museum, kan lekker op het terras gaan zitten en genieten van het uitzicht over het IJsselmeer.

De mooiste familiedagen beleef je met een boottocht

De mooiste familiedagen zijn de uitjes die je je nog lang bijblijven. Bijvoorbeeld omdat jullie een speciaal arrangement hadden of omdat er iets onverwachts gebeurde. We kunnen je verzekeren dat wanneer je aan boord van onze boot gaat, beide dingen van toepassing zijn. Een boottocht arrangement zorgt zeker voor blijvende herinneringen. Het is een bijzonder, zo onder zeil op het IJsselmeer en er gebeurt altijd wel iets onverwachts, omdat het arrangement vooraf niet vast staat. Tijdens de familiedagen op het water bepalen wind en weer wat er gaat gebeuren tijdens de boottocht en waar we heen zeilen. Super leuk. Onderweg genieten jullie van de horizon, met wat zeilklippers of een tjalk op het water. Misschien zien jullie prinses Beatrix ook nog wel zeilen op haar boot. Zij heeft Muiden tenslotte ook als thuishaven.

Trouwen op de boot

Een hele speciale gelegenheid die je met je familie en dierbare vrienden wilt vieren, is je trouwdag. Kies je er voor om (een deel van) deze speciale dag met een intiem gezelschap door te brengen, dan is kan je onze boot inzetten als jouw eigen huwelijks boot. Zo maak je trouwen nog bijzonderder en ontspannen. Trouwen kan op de boot in de haven van Muiden, de ambtenaar van de burgerlijke stand komt aan boord om jullie in de echt te verbinden. Trouwen op het water kan zelfs ook, dan gaan we buiten de haven van Muiden voor anker. Trouwen op Pampus kan ook nog, we varen dan met de boot naar Pampus. Eventueel kan op het eiland een wat groter gezelschap verzameld zijn om jullie huwelijksceremonie bij te wonen. Die nemen dan de veerboot van Pampus vanuit Muiden naar het eiland. Bedenk zelf je arrangement.

Trouwen zeilboot

Zeil mee en ervaar Hollands glorie

Zeilen is een belangrijke volkssport in Nederland. Wie is er niet opgegroeid met de beelden van het skûtsjesilen in Friesland en wie geniet er niet van het vijfjaarlijkse spektakel Sail Amsterdam? Voor Sail hebben we ook hele leuke arrangementen samengesteld, maar dat is wellicht meer iets voor een bedrijfsuitje. Om met onze lemsteraak mee te varen, hoef je zeker niet te kunnen zeilen. Er zijn een schipper en matroos aan boord die de boot samen kunnen zeilen, mocht dat nodig zijn. Maar vind je het leuk om te helpen? Dan graag! Ieder zeil heeft zijn eigen functie en de bemanning legt je graag uit hoe alles werkt. Ook sturen mag uiteraard.

IJsselmeer; een afwisselend vaargebied voor een familiedag zeilen

Het IJsselmeer is een fantastisch vaargebied. De leuke IJsselmeer haventjes zijn ieder uniek. Neem alleen al Volendam en Marken; op steenworp afstand van elkaar, met alleen het IJsselmeer ertussen, maar een totaal ander karakter. Aan de andere kant van het IJsselmeer / Markermeer vind je de kust van Flevoland. Zeilen richting Amsterdam is zeker ook de moeite waard, met het moderne IJburg en er tegenover het karakteristieke Durgerdam. Wil je Amsterdam ook nog even ervaren? Dan varen we door de Oranjesluizen en verder langs de skyline van Amsterdam en het Amsterdam Centraal Station. Zeilen lukt daar niet, maar een afwisselend familiedag arrangement wordt het op die manier zeker.

Zeilen familiedag arrangement

Onze boot leent zich geweldig voor een uitje ‘zeilen familiedag’. De veilige kuip, met de grote tafel in het midden, is door iedereen comfortabel te gebruiken. Kleine kinderen houd je makkelijk in het oog en je kan lekker zitten. Eenmaal in Muiden, als de zeilen gestreken zijn,  blijft de tafel het gezellige middelpunt. De sterke verhalen komen los of de intieme gesprekken. Wordt het wat kouder? Geen probleem, de boot heeft binnen een royale, luxe salon waar je gemakkelijk met de hele familie aan de grote tafels kunt zitten. Een kaartje leggen of een spelletje spelen kan ook, de spelletjeskast biedt voldoende mogelijkheden. Zeilen familiedag is een gezellig uitje en biedt voor ieder wat wils. Kies op onze website het arrangement en de boottocht die het beste bij jullie past.

Gezin zeilen
Bedrijfsuitje zeilen

Een zeiltocht met de familie of een bedrijfsuitje, alles kan!

Dat een dag zeilen in Nederland met de familie een leuk arrangement en uitje is, dat weet je nu ondertussen wel… Wat ook leuk is, is een bedrijfsuitje onder zeil. Samen met je collega’s ga je bijvoorbeeld eerst vergaderen en ga je na de lunch de zeilen hijsen. Even de koppen in de frisse wind, lekker uitwaaien en andere gesprekken. Een effectief en leuk uitje tegelijkertijd. Wil je ideeën voor een geslaagd bedrijfsuitje op het water? Bekijk dan onze arrangementen voor bedrijfsuitjes op onze website, je vindt zeker een arrangement voor een leuke boottocht.