Muiden, rijk aan cultuur en historie

Muiden is de ideale opstaphaven voor een dagje op het water. Centraal gelegen in het land. Befaamd en geliefd bij watersportliefhebbers. De thuishaven van Prinses Beatrix en haar familie. Muiden is ook rijk aan cultuur en historie. Centraal in het dorp vind je de Grote Zeesluizen, gebouwd in 1672. Wanneer je vanuit Muiden het IJsselmeer op vaart (of eigenlijk het IJmeer / Markermeer) dan zie je rechts het kasteel van Floris V, het  Muiderslot. Links zie je wellicht de ‘Groene Draeck’ van Prinses Beatrix liggen, afgemeerd aan de steigers van de ‘Koninklijke’. Ligt het schip er niet, dan is ze vast op het water…

Muiderslot in Muiden

Pampus

Vlak voor de kust ligt het forteiland Pampus, pal voor de havenuitgang. Met een boeiende multimedia expositie over de geschiedenis van het fort. En een heerlijk terras met uitzicht over het IJmeer, Markermeer, Muiden, Almere en Amsterdam. De moeite waard!

Met ons zeilschip zeil je in ca. 30 minuten naar Pampus toe. Een bezoek aan Pampus is dus een leuke toevoeging aan je bedrijfsuitje, teamdag of familie-uitje op het water.

zeilen naar forteiland Pampus
zeilboot huren naar forteiland pampus

Horeca in Muiden

Ome Ko Muiden

Zeilerskroeg. Pal aan de sluis, in het centrum van Muiden, ligt het ‘wereldberoemde’ terras van café Ome Ko. Met in het café tegenwoordig een fijne menukaart met elke dag een wisselende daghap.

Restaurants. Aan de andere kant van de sluis vind je het terras van restaurant ‘De Doelen’, al tientallen jaren een trekpleister voor kenners. Langs de centrale Herengracht vind je in de vele monumentale pandjes met nog meer restaurants, zoals bijvoorbeeld ‘Brasserie Herengracht‘. Met óók een fantastisch terras aan het water, een goede kaart en goede wijnen.
Aan de rand van Muiden is er nog restaurant ‘Fort H‘, gelegen in (je raadt het al) een heus fort.

Gezelligheid. Genoeg keuze dus wanneer je na afloop van je zeiltocht nog wat wilt eten, drinken en genieten. Omdat het leven  gevierd moet worden. En dat kan in Muiden!

Muiderslot bezoeken Muiden zeilschip huren

Het Muiderslot

Het Muiderslot. Een baken aan de horizon voor de zeilers en ander botenvolk. Een uniek stukje Hollandse geschiedenis aan de rand van Amsterdam. Tegenwoordig heeft het dan ook ‘Amsterdam Castle’ als alias. Het is het best bewaarde middeleeuwse kasteel van Nederland.

De verschillende routes door het kasteel, de rondleiding door de Gouden Eeuw, het sfeervolle slotplein met gezellig terras, de prachtige historische tuinen, de vestingwallen met picknicktafels en uitzicht over de Vecht en het IJmeer maken een bezoek meer dan waard.

Het Muiderslot is geopend van april t/m oktober en dus goed te combineren met een zeiltocht vanuit Muiden.  Ook als speciale locatie voor evenementen of bedrijfsuitjes is het Muiderslot exclusief te huur. Vraag bij ons naar de mogelijkheden!