Duurzaam bedrijfsuitje met impact

Op zoek naar een bijzondere invulling voor een duurzaam bedrijfsuitje? Grote Jager heeft de wind in de zeilen en neemt je graag mee op een avontuurlijk klimaat neutraal teamuitje. Een duurzaam bedrijfsuitje begint met duurzaam vervoer en om gelijk goed te beginnen zoeken wij een bestemming waar je zeilend naar toe kunt gaan. Op deze manier ben je verzekerd van een goede start van jouw duurzame uitje.

lemsteraak grote jager
forteiland pampus

Van diesel naar duurzaam

Onder leiding van een ervaren schipper en matroos vertrekken wij zeilend uit de haven van Muiden. Iedereen kan hier actief aan meehelpen en de handen uit de mouwen steken. Als snel zien wij aan de horizon het eiland pampus opdoemen waar wij aan zullen meren en meer te weten komen over de historie van dit eiland, maar vooral zullen inzoomen op de transitie naar een duurzame toekomst.

Pampus in energietransitie

Cultuurhistorie en innovatie kunnen uitstekend hand in hand gaan. Als eerste Nederlands UNESCO Werelderfgoed wordt Pampus duurzaam zelfvoorzienend, en fossielvrij. Zonder aansluiting naar de wal. Met een duurzaam energiesysteem en een nieuw circulair entreegebouw blaast Pampus zijn geschiedenis als zelfvoorzienend eiland nieuw leven in – en neemt zo zijn verantwoordelijkheid in de energietransitie. De plaatsing van een biovergister, in juni 2020, was de eerste stap naar duurzaam zelfvoorzienendheid. De volgende stap is het opwekken van eigen drinkwater. Lees hier meer over de historie van Pampus.

Lokaal eten

Tijdens jouw bedrijfsuitje werken wij bij met cateraars die met lokale producten werken zodat er geen onnodige uitstoot tijdens het transport plaatsvindt. Bijkomend voordeel is dat er op deze manier vaak een wereld opengaat voor de deelnemers,  omdat je je door de globalisering niet meer bewust bent welke bijzondere eetbare zaken om ons heen groeien. Wij weten als geen ander dat als je lekker eet in een bijzondere omgeving – zoals bijvoorbeeld voor anker in bij een mooi eiland – dit eten altijd nog lekkerder smaakt. En ook zo’n bijzondere locatie draagt bij aan een groeiende bewustwording tijdens het afdelingsuitje.

duurzaam uitje op een boot

Schoner varen

Hoewel wij voornamelijk zeilen, hebben we soms kort de motor nodig voor aan en afmeren in de haven. Daarvoor gebruiken we Emissiearme diesel. Het is je vast bekend dat diesels vervuilend zijn. Echter wordt dit met Blauwe Diesel ontzettend verlaagt. Met het gebruik van de Blauwe Diesel reduceert u namelijk tot 90% CO2. Naast de CO2 reductie is deze schone Diesel ook volledig biologisch afbreekbaar wanneer het in de bodem of oppervlakte water terecht komt. Zeker in de groensector is dit van groot belang, want het veroorzaakt dus geen blijvende schade aan natuur en milieu. Ook zorgt de Blauwe Diesel voor 9% minder stikstofoxide en verlaagd het fors de roetuitstoot.

Voorbeeld van een programma:

13:30       Jullie komen aan boord in Muiden, de bemanning staat klaar en heet jullie welkom.

                Welkomstwoord van de schipper onder het genot van koffie en thee met muffins en brownies.

13:50      Tijd om de zeilen te hijsen! Samen met de bemanning worden de zeilen gehesen en de koers naar het eiland bepaald.

15:00     Aankomst op het eiland Pampus voor de rondleiding.

15:30     Tijd voor borrelhapjes en wat drankjes.

17:30     Einde van het arrangement, de lemsteraak wordt weer afgemeerd in de haven van Muiden.

Tijden zijn naar wens aan te passen, langer of korter varen is mogelijk. Ook is het arrangement uit te breiden met bijvoorbeeld een diner aan boord.

Kosten indicatie

Lemsteraak Grote Jager eerste drie uur  1250,-

Elk extra uur  125,-

Rondleiding Pampus  12,50 p.p.

Catering in overleg

prijzen ex. btw

Met deze nieuwe klimaat neutrale bedrijfsuitjes  ambiëren wij een bijdrage te leveren aan het streven naar een klimaat neutrale samenleving in 2050. We hebben nog een lange weg te gaan. Het doel is om niet alleen de broeikasgassen af te vangen en de uitstoot te verminderen, maar tevens om onze consumptiepatronen te veranderen en een circulaire samenleving en economie op gang te brengen. In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) vinden steeds meer bedrijven en organisaties het belangrijk dat hun uitjes een duurzaamheid karakter hebben.