Bij toeval ontdekt

In oktober varen wij altijd de Brandarisrace op de Waddenzee met een vaste gezelschap. De laatste keer verliep dat even heel anders. In voorbereiding op de start ging ik even iets opzoeken in het reglement. Ondertussen stuurde de stuurman recht op een ondiepte af. We lagen plotseling muurvast en zouden pas met opkomend water, 7 uur later, weer loskomen. Grote teleurstelling en frustratie natuurlijk, zeker omdat wij kans maakte op een prijs.

Hoe ga je om met teleurstelling? In het gezelschap was een fervent beoefenaar van de Wim Hof methode. Onder zijn leiding hebben we geleerd hoe je een andere mindset krijgt door blootstelling aan kou. Toen het schip weer loskwam zeilde wij alsnog met een mooie zonsondergang naar Terschelling.

lemsteraak

“Een schipper met geduld heeft altijd de wind mee”

wim hof

Wat gaan we doen met jullie team?

Jullie komen aan boord en krijgen een korte instructie. Vervolgens varen wij de haven uit en moet er even hard gewerkt worden om de zeilen te hijssen, hiermee maken we alvast de spieren warm. Na ongeveer een uur gezeild te hebben gaan wij vooranker op ondiep water. Nu gaan we aan de slag met de Wim Hof Methode onder leiding van een ervaren trainer.

We beginnen met een krachtige ademhalingsoefening en gaan het ‘aanknopje’ van je lichaam vinden.
Je krijgt:
– Uitleg en onderbouwing van de technieken
– Persoonlijke aandacht en begeleiding
– Een onderdompeling in het koude IJsselmeer

Als iedereen weer opgewarmd is met thee en andere dranken naar wens , hijsen wij de zeilen en varen als herboren weer richting de haven.

De Methode in het kort uitgelegd

KOUDE TRAINING

De kou is één van de drie pijlers van de Wim Hof Methode. Blootstelling aan kou heeft meerdere bewezen gezondheidsvoordelen, waaronder de training van het hart en vaatstelsel, een versterkt immuunsysteem en een verbeterde slaapkwaliteit.

ADEMHALING

De tweede pijler is ademhaling. We ademen altijd, maar we zijn ons meestal niet bewust van de kracht ervan. Verhoogde zuurstofniveaus bevatten een schat aan voordelen, en de gespecialiseerde ademhalingstechniek van de Wim Hof-methode ontrafelt ze allemaal: meer energie, verminderde stressniveaus en een verbeterde immuunrespons.

MINDSET / FOCUS

De derde pijler van de Wim Hof Methode is de basis van de andere twee. Met focus en vastberadenheid zorg je dat jij jouw doelstellingen zult behalen en ben je klaar om je eigen lichaam en geest te verkennen en te optimaliseren.

Lees hier meer over de Wim Hof Methode

wim hof methode