Project omschrijving

Project-start: een goed begin is het halve werk!

Als er iets specifieks moet gebeuren, als er druk op de ketel komt, als iets extra aandacht nodig heeft, dan gieten we dat in de vorm van een project. De kern is om met een tijdelijk team in korte tijd een gezamenlijk resultaat op te leveren voor de organisatie en de buitenwereld. Is er een heldere taakomschrijving? Is er goede en gedeelde kennis van wat wordt verwacht als eindproduct? Welke concrete meetbare eindresultaten zijn gedefinieerd? Is er zicht op wat elk projectteamlid bijdraagt? Snel starten geeft het gevoel van voortgang maken. Maar gaandeweg komen er misverstanden, belangenverstrengelingen en soms regelrechte concurrentie en tegenwerking. Het gevolg is een onbevredigend eindresultaat en slecht beheersbare kosten en tijdsspanne.

Zeilen, ervaren en theorie

Op De Grote Jager bieden wij voor projectteams een intensief programma (1 tot 2 dagen) dat bestaat uit

 • De combinatie van zeilen, ervaren en theorie:
  • u gaat zelf aan het werk, verdeelt de taken, komt elkaar tegen onder lastige situaties, onder druk. En letterlijk op een klein oppervlak. Gezamenlijk resultaat is een must, maar geen vanzelfsprekendheid. Regelmatig leggen we, als de zeilomstandigheden dat toelaten, het werk even stil om ‘uit te stallen’ wat er gebeurt, wie wat doet, wat daarvan de impact is en hoe dat beter zou kunnen.
 • De vertaling naar de praktijk van het project:
  • aanscherpen projectopdracht (taak, doelen en succescriteria),
  • van verdelen van taken en rollen naar talent en persoonlijke drijfveren
  • benoemen van en afspraken maken over houding en gedrag binnen het projectteam

Een sterk team

De projectstart wordt begeleid door mensen uit de praktijk: bedrijfskundigen, psychologen, leiders en trainers. De eindverantwoordelijkheid voor zeilen en de veiligheid daaromtrent ligt bij de uiterst ervaren schipper en zijn matroos.
Zeilen op de Lemsteraak De Grote Jager is zowel een ontspannen als een verbindende, leerzame activiteit. De persoonlijke band én een beter inzicht in hoe elkaars sterkten beter te gebruiken, geven het projectteam een stevige basis. Daardoor ontstaat een sterker team dat beter in staat is om het project succesvol te volbrengen.

Tijdens de intake scherpen wij de doelen aan op de specifieke eisen en context van uw projectteam

We maken gebruik van methodieken als

 • Systematic Approach
 • Insights of het WM Drijfveren DNA
 • Methodieken van Goldsmith, Lencioni, Arbinger Institute, Tuckman

Kortom: één tot twee mooie dagen met ervaren begeleiders, een goede gezamenlijke ervaring en alle ingrediënten voor een effectief en plezierig samenwerkend team met een succesvol project-resultaat!

Credits

De project-start op de Grote Jager is ontwikkeld door Chiel Baarveld en Paul Koster i.s.m. Sacha Emmerik. Afhankelijk van de situatie en context van het projectteam, kiezen zij de juiste uitdagingen en begeleiders voor het team.

Bedrijfsuitje zeilen

Vraag meteen een offerte aan: