Muider Vlaggetjesdag

Muider Vlaggetjesdag

Muider schippers, Kasteel Muiderslot en Forteiland Pampus nodigen je uit.

Op tweede paasdag, maandag 22 april, wordt het vaarseizoen feestelijk geopend! In de haven van vestingstad Muiden vindt dan Vlaggetjesdag plaats.  Het is misschien wel het gezelligste uitje van het jaar, dus kom naar Muiden die dag. Vlaggetjesdag wordt officieel geopend om 11.15 uur met een optreden van de Meiden van de Kade vanaf stoomschip Succes die in de Groote Zeesluis zal liggen.

Mijnenveger
In de haven is het gezellig druk. Er liggen traditionele schepen van de Bruine Vloot in volle glorie klaar om je te ontvangen, en natuurlijk is ook de Grote Jager van de partij. Daarnaast liggen er ook andere bijzondere schepen die (gratis) bezichtigd kunnen worden. Heel bijzonder is ook de aanwezigheid van de Mahu. Deze mijnenveger van de Marine werd tot 1983 gebruikt en is in oude glorie hersteld door de Vrienden van de Mahu.
De Meander van Stichting Vaarwens is dit jaar ook weer van de partij. Breng ze een bezoekje! Stichting Vaarwens verzorgt al meer dan tien jaar gratis dagtochten voor mensen die een zeer slechte levensverwachting hebben door een bedreigende ziekte.

Meevaren!
De Huizer botters zijn ook aanwezig en, tegen een kleine vergoeding, kun je met ze meevaren. Zin in meer spektakel? Monster dan aan voor een tocht op een RIB!

Hapjes, drankjes en live muziek
Behalve de schepen is het op de kade ook heel gezellig. Er treden Shanty koren op, er is een draaiorgel, een klassiek draaimolentje voor de kinderen en er is een voorjaarsmarkt waar je allerlei delicatessen kan proeven en kopen. Er is een demonstratie flyboarden wat voor veel spektakel zal zorgen.
Neem ook even een kijkje in de St Nicolaaskerk aan de Herengracht waar je kan snuffelen tussen de oude boeken tijdens de jaarlijkse boekenmarkt.
De dag wordt om 17 uur afgesloten met een heerlijk Paling concert door Carina en Angelina Lemoine en Sven Versteeg bij ome Ko op het terras!

Praktische informatie
Datum Maandag 22 april 2019
Tijden Vanaf 11:00 tot en met 18:00
Parkeren Op de parkeerterreinen net buiten Muiden
By |2019-04-05T12:38:41+00:00april 5th, 2019|Geen categorie, nieuws|0 Comments

Leave A Comment